Regressie-reïncarnatie Therapie

Home editNiet alle ervaringen die je in je leven opdoet, verwerk je ook direct. Vaak worden door allerlei redenen ervaringen niet verwerkt en ‘verbannen’ naar je onbewuste. En later in je leven kun je daar last van krijgen. Je blokkeert op mentaal, emotioneel of lichamelijk gebied.

Het lijkt alsof je vastzit aan een strategie die je gebruikt om je leven goed door te komen, maar die nu niet meer werkt. Binnen de therapie gaan we dan op zoek naar het beginpunt van deze strategie om deze te neutraliseren en om te bekijken of je in het heden een andere manier van omgaan kunt ontwikkelen.

Een strategie, overlevingsmechanisme of afweermechanisme ontstaat meestal in je vroege jeugd en kan zelfs in een vorig leven zijn oorzaak hebben. Het is niet nodig dat je gelooft in een vorig leven om resultaat te kunnen hebben met deze therapievorm. Als je serieus neemt wat er zich aandient als we aan het werk zijn dan gaat het goed.

Het doel is altijd om in het heden, het Nu, beter om te gaan met de uitdagingen van het leven. Soms moeten we daarvoor eerst onafgewerkte zaken uit het verleden alsnog verwerken.